De autistische kat en zijn werkplek

posted in: autisticat | 0

Lang is het stil geweest rond onze wollige vriend, maar zijn autisme is natuurlijk ook een rustige aandoening en laten we wel zijn: er is in dit leven nog meer te doen. Zo hebben we sinds de laatste update voor autisticat een ernstig verstopte afvoer gehad, werd het houtwerk van ons bescheiden onderkomen onder handen genomen, heeft premier Rutte kokend van woede 10 hufters het ziekenhuis ingeslagen en bouwde de grootste aller Amerikaanse presidenten  nog steeds geen muur en dat terwijl de Mexicanen staan te springen om hem te kunnen financieren. Jurriaan Theodosius sliep dwars door de wereldgeschiedenis heen.

Des te meer verheugt het ons, te kunnen mededelen dat het ons in samenwerking met de GGZ Noord-Holland Noord, het UWV en werkbedrijf De Bolder is gelukt, een beschutte werkplek voor Jur te creëren. Er zal daarbij optimaal gebruik worden gemaakt van zijn beperkte mogelijkheden en dat is een hele kunst, want hij is natuurlijk wel ontzettend dom. Elf jaar blijven zitten in de eerste klas van het HESO (heel erg speciaal onderwijs) is iets, dat lukt zelf de meest doorgefokte perzen niet.

Erg leuk, Jur gaat de komende tijd dus een opleiding volgen en tegelijk werken, dat geeft hem een economisch zinvol leven met pensioensopbouw en ons als geplaagde mantelzorgers in 24/7 dienst af en toe een beetje rust. P1040341Even tot onszelf komen in een poesloze oase te midden van de hectiek van een zorgend bestaan, het zal de kwaliteit van de zorg ten goede komen en onze neoliberale c.q. oudtestamentische ouderlingen in Den Haag blij maken. Achter die geraniums vandaan en bikkelen voor je leven, verdomme!

Jur is begonnen met een opleiding tot tochtrol, een stageplek is al geregeld. Na het voltooien van de opleiding en de stage zal hij als ZZP’er zijn diensten aanbieden, een vaste werkplek zit er helaas in dit en hoogstwaarschijnlijk ieder later stadium niet in. Wel zal hij dan veel verschillende werkplekken hebben en veel van de wereld of in ieder geval toch Texel en heel zeker van Den Burg zien. Gisteren heeft hij al een advertentie opgehangen in de Albert Heijn: “Warme poes zoekd togtige gleuf”, maar dat zal hij toch enigszins om moeten  formuleren, want de respons voldeed niet geheel aan zijn gespannen verwachtingen. P1040342

Het is dan ook niet zonder trots dat we deze foto’s van autijur, met inzet van al zijn krachten bezig met het maken van zijn huiswerk, presenteren. Het bevestigt niet alleen onze liefdevolle en onbaatzuchtige toewijding en sowieso dat er een leven mogelijk is met oxazepam, maar ook de aloude vechtsportwijsheid dat je van je zwakte je kracht moet maken. Wat zou deze wereld toch zijn zonder Mr. Miyagi? mr-miyagi-doesn-amp-039-t-play_o_1263533[1]

 

Facebooktwitterlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.