Adult World (2013)

posted in: naar de film | 0

Een motje voor (aspirant-)dichters, deze film. De zojuist afgestudeerde literatuurstudente Amy (Emma Roberts) ziet zichzelf als het nieuwe grote ding op poëziegebied, nu moet alleen iemand anders dat ook nog vinden. Dat blijkt niet mee te vallen en zo vindt ze zichzelf op een dag terug als werkneemster van een seksshop, tussen dildo’s en opblaaspoppen.

Op een dag komt ze Rat Billings (John Cusack) tegen, haar idool en ooit een enfant terrible in de poëzie, vandaag de dag niet veel meer dan een cynische hond, die het moede hoofd boven water houdt met het samenstellen van een bloemlezing van slechte poëzie. Amy wil Rat als mentor voor haar eigen dichterschap en blijft dromen van een grote carrière tussen de grootsten. Rat ziet in Amy echter niet veel meer dan een matig getalenteerde dichter met te veel grote woorden en te weinig echte beleving, maar als manusje van alles in zijn chaotische huishouden kan hij het opdringerige meisje, dat maar niet van ophouden weet, wel gebruiken.

Uiteindelijk ontstaat uit deze potpourri een mooi – en voor wie bekend is met poëzie en dichters – en herkenbaar beeld, dat uiteindelijk de these bevestigt, dat je een leven moet hebben om poëzie te schrijven. Natuurlijk komt alles goed, ook al is dat niet op de manier waarop de eerzuchtige Amy zich dat had voorgesteld.

De verzamelde waarderingen op Imdb resulteren in een gemiddelde van 6,1, maar ik houd het op een 7,5: een origineel verhaal met een voor mij herkenbaar gegeven, op een prettige en aannemelijke manier verteld. Geen film van grote schaters, maar wel van een aanhoudende glimlach.

Facebooktwitterlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.