Kraambezoek bij een Cannondale H500

posted in: fietsen | 0

Dit moet hem gaan worden, mijn hybride race- én reisfiets op basis van de destijds (1998/1999) ook al als hybride aan de wereld gegeven Cannondale H500, alleen was dat hybride straat/onverhard. Eenzaam en verlaten stond hij op de Waalderstraat in Den Burg, het slot losjes over het frame gedrapeerd, kapotte naven, kromme velgen, vastgerot balhoofdlager… Ach, ik word er weer helemaal emotioneel van.

Qua onderdelen ben ik al een eind op weg, het wordt een 105-groep (3×9 versnellingen) met Ultegra-componenten en ja: ook hier ben ik gratis aan gekomen, tenslotte weten de mensen van mijn streven, oude fietsen een tweede leven te gunnen.Hybride worden in ieder geval de remmen: 105-velgremmen voor, v-brake achter.

Eerst de oude lak er maar af, dan Cannondale Nederland ergens zien te bereiken voor de kapotte kabelgeleiders op de bovenbuis en tenslotte bedelen bij de fietsenmaker voor het verwijderen van de trapas, die volledig is vastgevreten. Dat heb je dan met mijn huis-, tuin- en keukenfietsgereedschap: het functioneert prima bij dito gemonteerde onderdelen, maar bij een fiets die de indruk maakt, alsof hij de afgelopen 10 jaar in een sloot heeft gelegen, werkt het allemaal niet meer zo best.

 

 

IMG_20170116_145723IMG_20170116_145755

Facebooktwitterlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.