Monument tegen de truttigheid

posted in: alt.facts.realitycheck | 0

Een nog niet nader bij naam genoemd architectencollectief uit de kop van Noord-Holland wil in de Texelse hoofdstad Den Burg op de plaats van het voormalige gemeentehuis een wolkenkrabber van 160 meter neerzetten. Uitgelekte renders tonen een slanke woontoren met ruim 400 appartementen voor alle inkomensklasse en winkelruimte in de plint.

“Het gezicht van Texel wordt al eeuwen bepaald door een kleinstschalige Ot-en-Sien-visie op de Texelse voorziening in de woonbehoefte. De illusie van dorpsheid wordt krampachtig in stand gehouden door een gemeente die op iedere willekeurige dag in het hoogseizoen 60.000 inwoners en bezoekers telt. Het is tijd om deze illusie te doorbreken met een project dat afrekent met de truttigheid en Texels positie als machtigste en rijkste Waddeneiland van een uitroepteken voorziet” aldus de wervende tekst, die onze redactie per mail werd toegespeeld.

Naar verluidt staat de Texelse bevolking niet onwelwillend tegenover het plan. “Texel moet niet Vlieland worden” is een veelgehoord geluid, met name onder jongeren. “Komt de C&A dan ook weer terug?” scoort ook hoog als reactie.

Facebooktwitterlinkedinmail