ik

roop werd op 19 september 1962 te leidschendam geboren als roderik plaat en werd rond zijn dertiende roop, het was een handige afkorting van voor- en achternaam, cognitief te behappen voor iedereen  die moeite had met het onthouden van meer dan een lettergreep, en sindsdien is het zo gebleven. opgegroeid in gouda-oost verhuisde hij met 26 naar wenen, om in 2004 weer naar nederland terug te keren. via schoonhoven, gouda en den haag belandde hij 2009 uiteindelijk op texel, waar de arbeidsmarkt hard en het thuiskomen goed is.

hij dicht, fietst, kijkt films en eet bij alle drie maar weinig chips, maar als het chips moet zijn, dan paprika. veel dingen doet hij met met en sommige dingen ook zonder zijn texelse meisje, maar nog veel minder doet hij met de katten, want die hebben het graag rustig.  verder heeft een zwak voor ado en rapid wien en op een jaar zonder internet na heeft hij alle wedstrijden van het oostenrijks elftal sinds 1987 gevolgd.

de foto is een selfie uit 2000, gemaakt in een hotelkamer aan de mauritaans-senegalese grens. een heel stuk minder haar en de baard wordt grijs, maar de ogen zijn hetzelfde en het shirt is pas een paar jaar geleden tot poetslap gereïncarneerd.

rp_u